1-6 oktober 2016: 15e Internationaal Kamermuziekfestival

Vanaf zaterdag 1 oktober tot donderdag 6 oktober vindt de 15e editie van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog plaats. Het thema dit jaar is Londen. Drie generaties ‘Engelsen’ komen aan bod: Joseph Haydn, Edward Elgar en Frank Bridge vertegenwoordigen grof genomen de 18e, 19e en 20e eeuw. Ook oude muziek wordt trouwens niet vergeten; er is bijvoorbeeld het  luitliedrecital door Johannette Zomer en Fred Jacobs, of het programma gewijd aan Henry Purcell.

Een Ode aan de Wadden, Opera meets the Blues met Judith van Wanroij en Hetty Jansen, koffieconcerten met het beste uit onze Broedplaats; Festival Jong Talent, muziekdocumentaires, lezingen van Jan Brokken en Jan van den Bossche, natuurexcursies én de jaarlijkse masterclass zang onder leiding van Jard van Nes en pianist Craig White ronden het programma af.

Ook kan publiek deelnemen aan het festivalkoor. Onder leiding van een koordirigent worden stukken ingestudeerd die aan het einde van de week voor publiek worden uitgevoerd.

Meer informatie kunt u hier vinden.